В певному колі християн різних конфесій біометричні паспорти спровокували дискусію щодо «числа звіра», «чіпів», і т. д. Ось є такий тип людей, які у всьому вбачають підступи сатани. Тоді навіть не знаєш, що тій людині сказати, бо логіка і здоровий глузд не працює: людина «зловила хвилю» і її не переконаєш жодними логічними аргументами,  їхню «броню не проб’єш». Складається враження, що сама людина не шукає Бога, але шукає антихриста. У своєму житті людина шукає більше негативу і зла, як Бога і позитиву.

Десь у мережі знайшов цікаву статистику. Вона не моя, але я її тут наведу:

«В англомовному перекладі Біблії слово “біс” (Demon) згадується 89 раз. Вперше у Второзаконні 32:16-17 “Вони розсердили його божищами чужими, гидотами його роздратували. Жертву приносили бісам, не Богові, богам, яких і не знали досі; новим, які поприходили недавно, яких батьки їхні не шанували”.

Востаннє в Одкровенні 18:2 “І вигукнув він сильно, гучним голосом, кажучи: упав, упав Вавилон, велика блудниця; він зробився житлом бісів і пристановищем усякому нечистому духові”.

Термін “нечисті духи” (evil spirits) використано 38 раз, “диявол” (Devil) – 41 раз і “сатана” (Satan) – 67 раз. Якщо скласти разом усю нечисть, то вийде – 235 Біблійних згадок.

Паралельно з тим ім’я “Ісус” згадано 1552 рази, “Христос” – 560 раз, “Святий Дух” – 138 раз і “Бог” – 5271 раз. Загалом – 7521 раз.

Порівняння: 235 проти 7521 свідчить, що зосереджуватися варто на діях Божих, але і злу силу не потрібно абсолютно ігнорувати …»

Я думаю, що у будь-якому випадку треба зосереджуватись на Богові, на спасінню душі, треба мати Страх Божий, боятись образити Бога своїми гріхами та вчинками.

На завершення приведу слова Клайва Стейплза Льюїса (Clive Staples Lewis), котрий написав такі слова: «Є дві рівнозначні та протилежні помилки, які сучасники припускаються стосовно бісів. Перша – невір’я в їх існування. Інша – віра і відчуття надмірної та нездорової цікавості у всьому, що пов’язано з ними. Вони, тобто біси, однаково задоволені обидвома помилками і радо вітають як матеріаліста, так і чаклуна».

Поширити: